O altfel de clinică

eliade semnatura

Înainte de a începe să citești aventura mea, aș vrea să-ți spun că m-am mutat cu cățel și purcel 🙂 aici: http://vladtanase.ro/.

Sper să-ți placă noul meu blog și să creăm astfel o trainică legătură.

P.S. Blogul de pe care citești aceste rânduri va fi șters în curând așa că te aștept în casă nouă! 🙂

 

Legăturile mele cu Clinica Eliade sunt relativ noi, totul începând cu un telefon, o inviţatie pe care am primit-o pentru a încerca terapiile, unele dintre ele revoluţionare, practicate cu migală în cadrul acestei clinici.

Era luna mai (2015) şi tocmai revenisem de la UltraBalaton, povestea acestui concurs se găseşte aici. N-am să intru în amanunte, vreau doar să reliefez faptul că dincolo de impactul extrem şi evident pe care un astfel de eveniment îl are asupra corpului uman, acesta îşi lasă amprenta extrem de profund şi asupra laturilor psihică şi emoţională. Un astfel de eveniment te schimbă la un nivel extrem de profund.

După cum ştiţi, nu sunt un sportiv de performanţă, niciodata n-am fost. De fapt, nici nu cred că aş vrea să fiu. Sunt un tip cât se poate de normal, cu un loc de muncă solicitant şi alte „obligaţii” sociale: prietenă, prieteni, familie. Nu urmez vreo dietă şi în plus am viciile mele. Beau sucuri acidulate, Cola, mai gust şi ceva alcool, mănânc de toate, mai scap şi la fast-food câteodată, dar dacă ar fi să fac un rezumat, cheia pentru mine este moderaţia, din toate câte un pic.

Îmi amintesc că am urcat treptele clinicii destul de sceptic, unele dintre terapiile propuse reprezentând un element de noutate pentru mine. Scenar, Alpha-Sphere, Osteopatie erau cuvinte care nu-şi făcuseră loc în vocabularul meu până la acel moment. Despre masajele practicate auzisem, însă de-abia aşteptam să le experimentez. Nu voi intra în detalii despre terapiile experimentate aici, până la urmă site-ul clinicii şi internetul în general oferă informaţia necesară, iar cei mai în măsură să ofere aceste informaţii sunt chiar angajaţii şi colaboratorii clinicii. Voi încerca doar să expun sumar felul în care toate aceste terapii m-au ajutat pe mine din punct de vedere sportiv şi nu numai.


Primul lucru care mi-a atras atenţia când am intrat în Clinica Eliade a fost armonia în care toate detaliile erau puse la punct. Totul, de la întâmpinare până la muzica ambientală şi plantele decorative sunt atent selectate şi puse în scenă astfel încât aproape că nu-ţi mai vine să te ridici de pe canapeaua din sala de aşteptare. Nu pot să spun că sunt un mare consumator de astfel de servicii (terapii de recuperare, masaje etc.), dar ceva îmi spunea că ceea ce o să încerc aici o să mă ajute. Totodată, sunt un sceptic, pe scurt, până nu văd, nu cred. Şi uneori, chiar şi după ce văd, parcă tot nu-mi vine să cred. Dar în mod cert, nu refuz o experienţă cu potenţial, nu spun „Nu!” fără să fi încercat.

12107087_10205552735877771_3846723996381951619_n

Aşa că am încercat. După UltraBalaton, am fost invitat să încerc mai multe terapii care, conjugate şi atent ordonate de către personalul clinicii, aveau rolul de a mă repune pe picioare cât mai repede cu putinţă. Nu-mi permiteam să pierd timpul pentru că trebuia să revin la potenţial fizic şi psihic maxim pentru a continua antrenamentele pentru un alt concurs dur la care urma să merg în octombrie: IronMan Barcelona (povestea acestei aventuri se găseşte aici şi aici).


Alpha Sphere

AlphaSphere

Foarte pe scurt, după ultramaratonul din Ungaria, am încercat terapia Alpha-Sphere, o terapie de relaxare care are potenţialul de a grăbi recuperarea fizică prin relaxarea psihică (nu mai este un secret pentru nimeni faptul că fizicul şi psihicul sunt interconectate şi că în sporturile de anduranţă, uneori, psihicul te poartă spre linia de finish). Spun doar atât: după nici 5 minute, dormeam ca un prunc şi asta de fiecare dată, la fiecare şedinţă. Mă trezeam ca după o noapte de somn, deşi terapia durase cam 15 minute. Daca cineva rezistă fără să adoarmă la Alpha-Sphere, să mă anunţe şi pe mine, fac cinste. 🙂


Scenar

Scear

Am mai încercat terapia Scenar, o terapie revoluţionară, bazată pe feedback din partea corpului şi reglarea acestuia pe baza feedback-ului recepţionat. Nu neg că primele şedinţe nu cred că au avut vreun efect asupra mea sau cel puţin eu aşa am crezut. După primele 3 (cred) am început să simt o îmbunătăţire a odihnei: adormeam mai repede şi parcă aveam un somn mai odihnitor, asta în condiţiile în care adesea mă antrenam seara, efectul endorfinelor care nu te lasă să adormi după sport fiind binecunoscut. Am efectuat doar câteva şedinţe şi acelea într-un mod destul de nestructurat din cauza imposibilităţii mele de a ajunge la programări, dar intenţionez să îmi fac un program coerent astfel încât să experimentez beneficiile complete ale acestei terapii.


Asyra

Asyra.png

Am făcut şi o şedinţă de bio-rezonanţă. Ştiu…nu sunt puţini cei care nici nu vor să audă de aşa ceva din varii motive. Spun doar că această şedinţă mi-a relevat aspecte pe care le ştiam de dinainte, din analizele de sânge, precum deficitul de potasiu sau carenţa de fier, plus multe altele pe care nu are sens să le expun aici. Judecaţi voi dacă sunt coincidenţe sau nu.


Posturologie

Posturologie

La posturologie am fost uimit să aflu că alergarea m-a făcut să am o distribuţie a greutăţii pe tălpi atunci când stau în picioare, aproape perfectă. Această analiză merge atât de în detaliu încât îţi spune concret, cu cifre şi grafice, informaţii despre cum fiecare alt dezechilibru, spre exemplu un şold blocat de care nu ştii şi pe care nu îl simţi, îţi influenţează felul în care păşeşti. Concret (şi acum mă folosesc de un exemplu evident şi destul de „dur”), atunci când te doare degetul unui picior, tinzi să şchiopătezi cumva. Dacă şchiopătatul persistă, probabil că vor începe să te doară încheieturi, muşchi sau alte părţi ale corpului pentru că mişcarea în sine, călcatul, nu mai este natural şi drept urmare, solicită excesiv alte părţi ale corpului. Este doar un exemplu de cum un dezechilibru conduce la altul şi tot aşa. Această analiză determină până şi cele mai fine dezechilibre care îţi pot afecta postura.


Osteopatie

Osteopatie

Osteopatia este o ramură mai puţin „agresivă” a Yumeiho, masajul de realiniere corporală pe care mulţi sportivi, în special alergători, îl practică cu regularitate. Personal, am un istoric al accidentărilor destul de bogat mai ales în ultimul timp, motivele sunt evidente. Ei bine, în cazul meu, osteopatie = zero accidentari astfel încât mă declar un mare susţinator al acestei terapii.

Cât despre masaje… Ce să mai spun… Sunt un „MUST” la Clinica Eliade. Cred că sunt unul dintre motivele pentru care vei vrea să revii. 🙂


Îmi place să spun că visele devin realitate. Trebuie să vrei, nu să îţi doreşti. Asta consider eu că este cheia. Însă pentru îndeplinirea acestora, uneori, ai nevoie de suport iar eu de asta am avut parte din partea Clinicii Eliade.

În încheiere aş vrea să vă spun aşa: Clinica Eliade nu este doar o clinică, o vizită aici este o experienţă în sine. Încercaţi. 🙂

Publicitate

6 gânduri despre “O altfel de clinică

  1. Pingback: Lista | Vlad Tănase

  2. Pingback: 6633 Ultra – Prima parte – Vlad Tănase

  3. Pingback: 6633 Ultra - Prima parte - Vlad Tanase

  4. Pingback: Lista - Vlad Tanase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s